SUMMER MEETINGS


 

Summer 2019

July 12-14, 2019
Omni Amelia Island Resort
Amelia Island, FL

The GSHP Summer meeting is July 27-29, 2018 at the beautiful Omni Amelia Island Resort in Amelia Island, FL.  The meeting consists of 15 hours of continuing education, a large exhibit program, reverse expo and student programming. 

Pre-registration for the 2018 Summer meeting has now closed.   Please register on site.

Take a tour of Fernandina Beach (video)

Comments from last year's meeting

GSHP has a superior program! Well worth traveling to attend. Have attended state meetings elsewhere, and Georgia rocks! Very relevant & applicable information, excellent speakers & fun, too.

I thought the meeting was fantastic...the right mix of learning and fun!

Great facility, friendly GSHP facilitators, wonderful learning and collaborative environment

Beautiful location, very good content, will attend again next year

Agenda

friday

Time Topic Speaker(s)

8:00 am - 9:00 am
(1 Hour)

Title: Finding Success in the Management of Carbapenem-Resistant Enterobacteriaceae: Defining the Role of Newer Agents Kenneth Klinker, Pharm D.

9:00 am - 10:00 am
(1 Hour)

Title:Ethics (Resource allocation during drug shortages and clinical benefit vs. end of life issues) Jason Lesandrini, PhD
Executive Director of Medical and Organizational Ethics
WellStar Health System
10:00 am - 10:15 am
BREAK

10:15 am - 11:15 am
(1 Hour)

Title:Understanding and Combating the Dark Web Brian M. Pearce
Assistant United States Attorney
Northern District of Georgia
11:15 am - 11:30 am
BREAK

11:30 am - 12:45 pm
(1 Hour)

Title:ACS: Getting to the heart of the matter for pharmacists Toby C. Trujillo, PharmD, FCCP, FAHA, BCPS-AQ Cardiology
Associate Professor University of Colorado
Skaggs School of Pharmacy and Pharmaceutical Sciences
University of Colorado Anschutz Medical Campus
Aurora, CO

12:45 pm - 1:40 pm
(1 Hour)

TRACK A
Title: AML/ALL Updates

TRACK B
Title: How To Develop Clinical Research

Arpita Shah Gandhi, Pharm D., BCOP
Hematology/Oncology Clinnical Pharmacy Specialist
Augusta University Medical Center

Jordan Wong
ID Clinical Pharmacy Specialist
Grady Health System

1:45 pm - 1:55 pm
(10 Min)
BREAK
2:00 pm - 2:55 pm
(1 Hour)
TRACK A
Title: You Can't Handle the Truth- Preceptor Startegies for Delivering and Receiving Feedback

TRACK B
Title: Pharmacologic Treatment of Cancer Cachexia

Andrew Darley, PharmD, BCPS
Lori Duke, PharmD

UGA College of Pharmacy

Todd W. Mattox, PharmD, BCNSP
Critical Care/Nutrition Support Pharmacy Specialist
Moffitt Cancer Center

3:00 pm - 3:45 pm
(1 Hour)
Title: Updates in Iron Therapy for Anemia Amanda Van Prooyen (Naujelis), PharmD, BCPS
Clinical Pharmacy Specialist-Internal Medicine
Emory University Hospital Midtown
4:00 pm - 5:00 pm Officer Installation and Awards
5:00 pm - 7:00 pm Reception/Exhibits in Exhibit Hall

saturday

Time Topic Speaker(s)

7:30 am - 9:30 am

REVERSE EXPO
8:00 am - 9:25 am
(1.5 Hours)
TRACK A
Title: Mid-Career Crisis and Burnout: Refocus or Transition to New Challenges

TRACK B
Title: Med Safety

David L. DeRemer, PharmD., BCOP FCCP

Andrew Stivers, PharmD

9:30 am - 11:00 am
(1.5 Hours)
Exhibits/Breakfast in Exhibit Area
11:00 am - 11:55 am
(1 Hour)
Title: ASHP Keynote Kelly Smith
12:00 pm - 1:00 pm
(1 Hour)
Title: Patient-Centered Approaches in PAH Management: A Practical Guide for Pharmacists

Learning Objectives:

  • Describe evidence-based treatment algorithms to guide therapeutic approaches for PAH based on disease classification and prognostic factors
  • Identify the role of the various therapeutic classes, as monotherapy or combination therapy, in the treatment of PAH as a means to individualize therapy based on disease severity and patient factors
  • Discuss the role of pharmacists as part of the onterprofessional health care team in ensuring the safe and effective use of PAH medications
Rebekah H. Anguiano, PharmD, BCPS, BCACP

Clinical Coordinator, Specialty Pharmacy Services

Clinical Pharmacist, UI Health Pulmonary Hypertension Program

Clinical Assistant Professor, UIC College of Pharmacy

Department of Pharmacy Practice
Chicago, IL

12:00 pm - 2:00 pm
(2 Hours)
Resident Student Forum

sunday

Time Topic Speaker(s)
8:00am - 9:00am
(1 Hour)
Title: THE EVOLUTION OF BIOSIMILARS IN PATIENT THERAPY- Implications for Pharmacy Management

Learning Objectives-
At the conclusion of this activity, participants should be able to demonstrate the ability to:

  • Assess the pharmacodynamics, risks, benefits, and challenges of expanding the treatment landscape with biosmiliar agents in comparison to their originator drugs
  • Delineate the role of health-system pharmacists in incorporating biosimilars into pharmaceutical formularies and prescribing for therapy
  • Summarize possible administrative and cost barriers to biosmiliar implementation, including impediments to formulary adoption
Alex Ganetsky, PharmD, BCOP

Hematology/Oncology Clinical Pharmacy Specialist

Hospital of the University of Pennsylvania

Philadelphia, PA

9:00am - 10:00am
(1 Hour)
TRACK A

Title: Establishment of Sustainable Ambulatory Practice Models

Eric Dietrich, PharmD, BCPS, CPC-A, CEMC

Clinical Assistant Professor
University of Florida College of Pharmacy

10:00am - 12:00pm
(2 Hours)
TRACK B

Title: Drug Induced Liver Injury

Scott S. Malinowski, PharmD.

Clinical Assistant Professor
Department of Pharmacy Practice

School of Pharmacy
University of Mississippi

10:00am - 10:15am Break
10:15am - 11:15am
(1 Hour)
Title: Hyperglycemic Crisis and Normoglycemic Ketoacidosis

Objectives:

  • Define hyperglycemic crisis and subtypes
  • List core components of hyperglycemic crisis treatment and pharmacist role in treatment
  • Normoglycemic Ketoacidosis due to SGLT2 inhibitors
  • List pharmacists opportunities to reduce incidence hyperglycemic crisis and normoglycemic ketoacidosis
Robin Southwood
11:15am - 12:15pm
(1 Hour)
Title: Peds Pain Management and Drug Shortages Kalen Manasco

 Continuing Education

ACPE logo

The Georgia Society of Health-System Pharmacists is accredited by the Accreditation Council for Pharmacy Education as a provider of continuing pharmaceutical education.                

  The Summer Meeting will provide an opportunity for you to earn up to 14.5 hours of continuing education credit.

To Exhibit

Room Reservations-The 2018 Summer Meeting will be held at the Omni Amelia Island Plantation, Amelia Island, FL. GSHP has very attractive room rates that start at $199 single/double per night for an resort view hotel room or $259 for an oceanview room at the Omni Amelia Island Inn and Beach Club. To make your reservation, click here:

Hotel Reservations

The GSHP room rate will be honored for three days prior to group arrival and three days after group departure if available.

The Plantation has a wide variety of rooms and villas and the link above can help you with any of them.

Click here for villa information, rates, etc.

If you need any assistance with rooms or need more information about the room types that are available, please contact Steve Glass at sglass@gshp.org

Golf Tournament

Friday, July 27, 2018
8:00am
Tennis Tournament
Friday, July 27, 2018
9am

Register

Summer meeting cancellation policy

A full refund will be granted for refund requests received by June 1; from June 2 through June 15, a $45 administrative fee will be deducted from the registration fee; after June 15, there will be NO refunds for cancellations.

 If you are not a member and would like to be on our meeting mailing list, click below:

Future Meeting Notice Sign Up