SPRING MEETINGS


 

Spring 2019

March 8-10, 2019
Marriott Riverfront
Savannah, GA

Spring meeting 2018

March 23-25, 2018

Savannah Marriott Riverfront

Savannah, GA

  • Agenda
  • Early registration deadline 2/26
  • Book by 2/22/2018
  • Exhibit information
  • Poster Session Information
  • Things to Do in Savannah
GSHP Savannah
 


 

friday

Time Topic Speaker(s)
8:00am - 8:55am
(1 Hour)
Title: Multiple Sclerosis-Uncovering the latest on diagnosis and treatment Rebecca J. Rahn, MPA-C, MSCS

Associate Director of the Augusta MS Center Department of Neurology
Augusta University

9:00am - 9:55am
(1 Hour)
Title: An investigation into the off-label use of antipsychotic medications Stephanie V. Phan, PharmD., BCPP

Clinical Associate Professor Clinical Pharmacist

Psychiatry University of Georgia
College of Pharmacy

10:00am - 10:55am
(1 Hour)
Title: Residency Remediation Amy Schultz ED Clinical Specialist
11:00am - 1:00pm Exhibits/Lunch
1:00pm - 1:55pm
(1 Hour)
Title: Opioid Epidemic & CDC Pain Recommendations Stephanie Hon, PharmD, ABAT

Assistant Director, Clinical Toxicologist

Georgia Poison Center

2:00pm - 2:55pm
(1 Hour)
Title: Practical Ways to Advance Practice Using the Practice Advancement Initiative Christy Norman, PharmD
3:00pm - 3:15pm BREAK
3:15pm - 4:15pm
(1 Hour)
Title: Cardiogenic Shock - Where Drugs Meet Device Andrea Sikora Newsome, PharmD., BCPS, BCCP

Clinical Assistant Professor | Critical Care

The Univeristy of Georgia College of Pharmacy
Augusta University Medical Center

4:45pm - 6:15pm Exhibitors Opening Reception: Open bar, heavy hors d'oeuvres

saturday

Time Topic Speaker(s)
7:30am - 8:00am Breakfast
8:00am - 8:55am
(1 Hour)
Title: What's On and In Your Mind?

Explore the Anatomy and Pharmacology of the Brain and It's Influence on
Behavior, Prion Disease, ALS Patients, Alzheimer's, Parkinson's Patients and Addictive Personalities.

Joel Weintraub, Motivational Speaker
9:00am - 10:30am Exhibits
10:30am - 11:25am
(1 Hour)
Title: Hepatitis C - A Star Wars Saga Rosemary P Cross, PharmD, BCPS

Transplant Clinical Pharmacist
Piedmont Transplant Institute

11:30am - 1:30pm Lunch and Posters
1:30pm - 2:25pm
(1 Hour)
Title: Pro-Con Debate - Methadone versus suboxone for opiod dependence Mitchell Nazario, PharmD, CPE
VISN 8 PBM Program Manager, Pain Management
West Palm Beach VAMC Pain & Palliative Care Specialist

Danny S. Basri
Clinical Pharmacist Pain Specialist
WellStar kennestone Hospital
Marietta, GA

2:30pm - 3:25pm
(1 Hour)
Title: Less is More - One Institution's Experience with Implementing an Antimicrobial Stewardship Program AJ Fernandez, Pharm D

Antimicrobial Stewardship Pharmacist
Childrens Healthcare of Atlanta

3:30pm - 4:25pm
(1 Hour)
Title: "D" not the grade you wanted, but the vitamin you do Christina E. DeRemer, PharmD, BCPS, FASHP

Clinical Associate Professor Department of Pharmacotherapy and Translational Research
Univeristy of Florida College of Pharmacy

4:30pm - 5:25pm
(1 Hour)
Title: CINV Guideline Update Tyler Beardslee, PharmD

Clinical Specialist Hematology/Oncology
Emory University Hospital

sunday

Time Topic Speaker(s)
7:30am - 8:00am Breakfast
8:00am - 8:55am
(1 Hour)
Title: Update in ACLS Amanda Hafer, PharmD, BCPS PGY2

Emergency Medicine Pharmacy Resident
St.Joseph's/Candler Savannah, GA

Sara Anne Meyer, PharmD, BCPS

Emergency Medicine Clinical Pharmacist
St. Joesph's/Candler

9:00am - 9:55am
(1 Hour)
Title: Opiate Use in Pregnancy and Breastfeeding, and neonatal withdrawal Emily Cooke Barnes

Jewish Hospital
St Louis, MO

10:00am - 10:55am Title: Updates in the Management of Non-Small Cell Lunch Cancer - Targeted Agents Katherine Saunders, PharmD

Ambulatory Oncology Clinical Pharmacy Specialist

Georgia Cancer Center
Augusta, GA

 
 
 
 

Continuing Education

 
 
acpe logo

The Georgia Society of Health-System Pharmacists is accredited by the Accreditation Council for Pharmacy Education as a provider of continuing pharmaceutical education.                

  The Spring Meeting will provide an opportunity for you to earn up to 15 hours of continuing education credit.

 
 

Our educational meeting calendar starts each year with the Spring meeting.  Typically the Spring meeting is in March in Savannah.  The spring meeting contains over 15 hours of CE, exhibits, poster session and a director of pharmacy dinner.  

 
 

If you a not currently a member and would like to be place on our meeting email list, please click on the button below:

Future Meeting Notice Sign Up